Kamerplanten

Welke kamerplant past het best bij jou?

 


 

De ene plant is net iets makkelijker te onderhouden dan de andere plant, maar welke plant past het best bij jou? Kamerplanten zijn er in vele soorten en maten:

  • Groene/Grootbladige planten
  • Vetplanten
  • Bloeiende planten 

 

Groene kamerplanten

Een heel groot gedeelte van alle soorten kamerplanten zijn prachtig om hun bladeren. Sommige groene planten zijn een stijl element in huis door hun grote of gekleurde bladeren. Neem bijvoorbeeld een Alocasia of Monstera, stoere grootbladige kamerplanten en ook nog eens makkelijk in verzorging. Of een Dieffenbachia of Croton om hun kleurenpracht in de bladeren.

 

Vetplanten

Sommige planten hebben minder aandacht nodig dan andere. Vetplanten zijn zulk soort planten. Ze worden vetplanten genoemd, omdat ze vocht op kunnen slaan in hun stengels en het dikkere blad. Hierdoor hebben ze minder vaak water nodig en zijn deze planten ideaal als je iets minder groene vingers hebt of wanneer je op vakantie gaat. Onder vetplanten vallen Aloë soorten, cactussen, maar ook Sansevieria’s en Kalanchoë’s.

 

Bloeiende kamerplanten

Bekende bloeiende kamerplanten zijn de Kalanchoë, Bromelia, Anthurium en Orchidee maar er zijn er nog veel meer. Ze zijn er vooral om kleur te brengen in de leefruimte en hebben een sfeervolle en gezellige uitstraling. Combineer een bloeiende plant met een mooie stijlvolle pot en het maakt je woonkamer helemaal af!

 

Veel planten hebben ook nog eens een aantal voordelen. De luchtkwaliteit in huis is vaak minder goed dan je zou denken. Kamerplanten als Varens, Hedera’s en de Spathiphyllum zijn extra luchtzuiverend en komen naast een huiselijke uitstraling ook de luchtkwaliteit in huis ten goede.

 

Naast een ruim aanbod aan kamerplanten hebben wij met name in het voorjaar ook een ruim assortiment buitenplanten. Het grootste gedeelte hiervan bestaat uit éénjarige bloeiers, maar ook voor diverse vaste planten en Mediterrane planten bent u bij ons aan het juiste adres.
Kamerplant Rhipsalis
Kamerplanten mini Orchideen
Kamerplant Philodendron Atom
Kamerplant-Stippenplant
kamerplant
Kamerplant Alocasia Zebrina
Kamerplant Blauwvaren
Kamerplant Aloe klein
Kamerplant Aloe groot
Kamerplant Zambia pot blauw
Kamerplant Alocasia

Bloemsierkunst van der Steeg
Boskade 5
3291 AC Strijen

078-6741411
info@bloemsierkunstvdsteeg.nl

KvK: 80985262
Bank: NL02RABO0361804490 

Openingstijden:
Maandag     Gesloten
Dinsdag       8:30 - 17:30
Woensdag   8:30 - 17:30
Donderdag  8:30 - 17:30
Vrijdag         8:30 - 17:30
Zaterdag     8:30-16:00

 

Informatie
Privacy statement
Algemene voorwaarden
Over ons
Contact

 

 

 

Bloemsierkunst van der Steeg

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie